Als beslissingen Nl- en Fr-talige RvState tegen elkaar ingaan, wil ze dan duidelijk maken dat noch van baan 25R noch van baan 20 opgestegen mag worden op zaterdag?


Weblog Anciaux 23 september 2005

Een geweldig dossier. Daar zal iedereen het wel over eens zijn. Minister Landuyt maakt opnieuw mee in wat voor een kafkaiaans land we leven. Het wordt hoog tijd dat we de rol en de invloed van de Raad van State eens grondig gaan evalueren en bekijken. Enkele weken geleden schorste de nederlandstalige kamer van de Raad van State een beslissing van minister Landuyt die hij had genomen in uitvoering van een beslissing van de franstalige kamer van diezelfde Raad van State. Enige tijd later bevestigde de nederlandstalige kamer van de Raad van State dat op zaterdag een ťťnzijdig gebruik van baan 25R niet kon.
Vandaag beslist de franstalige kamer van de Raad van State dat het opnieuw niet kan dat baan 20 gedurende die zaterdag gebruikt wordt.
Beslissingen van de Raad van State die dus regelrecht tegen elkaar ingaan, behalve indien de Raad eigenlijk wil duidelijk maken dat tijdens deze periode er noch via baan 25R, noch via baan 20 mag opgestegen worden. De geloofwaardigheid van de Raad van State is hiermee onder nul gezakt. Ik ga niet zover zoals de MR, FDF en ECOLO beweren, nl. dat de nederlandstalige kamer van de Raad van State een flamingantische en partij-politieke kamer is. Ik durf nog niet eens te twijfelen aan de ernst en onafhankelijkheid van alle kamers van deze eerbiedwaardige instelling. Ik weet alleen dat dit hoogste rechtsorgaan intern aan enige vorm van schizofrenie lijdt. Net zoals zowat alles in dit land is ook de rechterlijke macht schizofreen. Men hanteert totaal andere normen en waarden. Men bekijkt de zaken volkomen anders, afhankelijk van het feit of men opgegroeid is in het Nederlands dan wel in het Frans.
Hoe moet dat toch verder met dit land, wanneer zelfs die eerbiedwaardige instellingen extern een oorlog uitvechten tegen zichzelf? Waar moeten we met met dit land naartoe, indien alles wat gezegd wordt omgebogen en verdraaid wordt?
175 jaar BelgiŽ. Het is een vergissing. Een historische fout. Een veegje in de geschiedenis. En dat allemaal omdat die Hollandse koning te koppig was. Tronen en kronen hebben wel meer stommiteiten begaan. Zelden iets anders.
Bert
Gepost door Bert Anciaux om 21:53 uur