Oostrand maakt lawaai: afleidingsmaneuver?

Persbericht 18.3.2008
 

De nieuwe regering vergeet het dossier Zaventem!


Niet één zin, niet één woord in het regeerakkoord van vandaag over het netelig probleem van de geluidshinder rond Zaventem!

De verenigingen uit de Oostrand,  Awacss-Wezembeek, Wake-Up Kraainem en UBCNA-BUTV kunnen absoluut niet begrijpen hoe het mogelijk is eerst van de daken te schreeuwen dat er een akkoord bereikt is in dit dossier en er tenslotte met geen woord over te reppen in het regeerakkoord.
De 3 verenigingen vragen zich echt af of de ontmoetingen tussen Minister Leterme enerzijds en de omwoners, burgemeesters en andere belangengroepen anderzijds, tenslotte slechts een soort " life" show is geweest en niets meer.
 

De omwoners begrijpen evenmin hoe het mogelijk is een akkoord aan te kondigen over de nachtvluchten, zonder blijkbaar DHL te hebben gecontacteerd...

Dit dossier is sinds jaren een nagel uit de doodskist van de omwoners en van de luchthaven zelf, het spreidingsplan is sinds begin 2004 de oorzaak van zware dwangsommen die de Belgische Staat tenslotte toch wel zal moeten betalen, maar deze nieuwe regering heeft niet ééns de moed om in het regeerakkoord één zin te besteden aan het dossier Zaventem!

De omwoners voelen dit nogmaals aan als een zoveelste klap in het gezicht en wijzen de gloednieuwe regering erop dat ze alles in het werk zullen stellen opdat dit dossier niet in de vergeethoek zou belanden!

Contact pers:

Peggy Cortois 0475 23 14 71
Fréderic Petit  0475 87 37 98