Open Brief van burgemeester Mertens aan staatssecretaris Wathelet.

13/09/2013
Vijf burgemeesters Noordrand: Machelen, Vilvoorde, Grimbergen, Meise en Wemmel staan op een lijn. 
Marleen Mertens accepteert eenzijdig beleid Wathelet dat kiezers Oostrand bevoordeelt ten koste van Noordrand niet langer!

Open brief aan de heer Melchior Wathelet, staatssecretaris voor leefmilieu, Energie en Mobiliteit.

Grimbergen, 13.9.2013

Mijnheer de Staatssecretaris,

Een jaar geleden heb ik, mede namens de burgemeesters van Wemmel  en Meise, u verzocht om op het houden met de concentratieplannen van vliegtuigcorridors die zowel het luchthavenakkoord van 2010 als het huidige regeerakkoord frontaal schenden.

Ik stel vast dat u daar geen gevolg hebt aan gegeven. Zonder blozen hebt u de bevolking van onze Vlaamse gemeenten straal genegeerd.  Wij zijn uw minachten, uw geringschatten en uw neerkijken op onze gegronde eisen beu en stellen vast dat de nieuwe bepalingen die u op 19 september 2013 wilt doordrukken, de toestand nog verergeren.

De Vlaamse coalitiepartners en de pilotenvereniging hebben u gewaarschuwd, maar u blijft koppig en laconiek het belang van uw eigen kiespubliek in de Oostrand, Brussel en Waals Brabant dienen.  Wij hebben vorig jaar ook bij de leden van het kernkabinet hierover de noodklok geluid, waaronder uw voogdijminister Joëlle Miquet.  Uw partijgenoot heeft  graag haar ogen en oren gesloten, blijkbaar in functie van jullie electoraal belang, waarvan wij het slachtoffer worden.

Mijn collega van Machelen heeft via de krant ‘De Standaard’ vandaag  duidelijk gereageerd tegenover uw oneerlijk gedrag. Hij vraagt zich af: ‘Zijn sommige burgers van dit land meer gelijk dan de andere en mogen die niet gestoord worden?’

Als u uw kiespubliek verder wilt begunstigen ten nadele van onze gemeenschap, dan zult u  binnen enkele weken veel spijt  krijgen over uw deloyale , hebzuchtige en onverantwoorde intentie.

Groeten,

Marleen Mertens, bezorgde Burgemeester van Grimbergen.