M. Seewald van B.A.Libre naar H. Vermeersch van BBTK-ABVV: stel u niet zo aan en neem wat hoogte in dit dossier. In 1985 werden nachtvluchten ingevoerd boven mensen die er veel langer waren dan de uitbreiding van de luchthaven

----- Original Message -----

From : Maurice Seewald

To: HVermeersch@bbtk-abvv.be
Cc: didier.reynders@ckfin.minfin.be ; isabelle.durant@ecolo.be ; rogervermeiren@belgacom.net; Laurette Onkelinx ; actie-noordrand@belgacom.net ; elio@ps.be ; milieu@kortenberg.be ;fien.meiboom@versateladsl.be ; info@awacss.be ; info@leterme.fed.be ; boreas@skynet.be ;info@decibel25l.be ; 'AIRLIBRE MEMBERS' ; UBCNA ; milquet@lecdh.be ; hans@zonezes.be; Chris Taes ; tropdebruit@skynet.be ; contact@didier-reynders.org ; EuroBRU ;heembeek_mutsaard@vgc.be ; info@milledecibels.be ; president@fdf.be ;Marco.verberckmoes@pandora.be ; jeanmichel.javaux@amay.be ; Zone-S ; Evelyne Huytebroeck ; Charles Picqué ; contact@wakeupkraainem.be
Sent: Thursday, March 13, 2008 6:51 PM
Subject: uw commentaar

 
Mijnheer Vermeersch,
Is de rol van de vakbond ook niet de mensen wat respect opbrengen voor hun medemens ?
Uw uitspraak "zodra DHL naar Leipzig verhuisd is, zal de geluidsoverlast sowieso fors afnemen en hebben die comités geen bestaansreden meer" is niet veel wijzer dan de houding van de economische fundamentalisten van dit land.
Brabant en in het bijzonder Vlaams-Brabant kent zo goed als geen werkloosheid (behalve in het fel overvlogen Diegem, ik laat u raden hoe dit komt), en de luchthavenzone kan beter werkgelegenheid scheppen dat wat minder gebaseerd is op logistiek waarvan de houdbaarheidsdatum sterk beperkt is (einde met petroleumpiek binnen enkele jaren).

De waarheid is dat onze leiders in het verleden de fout begaan hebben om een grote luchthaven uit te bouwen aan de voordeur van de enige stad van dit land met één miljoen inwoners,  en dan nog zonder plan van ruimtelijke ordening.  Integendeel :  men verkavelt en bouwt woongelegenheid in Diegem, Haren, Sint-Stevens-Woluwe, NOH...
Tijd dus om de fouten uit het verleden te herstellen, en minister Leterme die blijkbaar hiertoe een aanzet onderneemt verdient aanmoediging.
 
De waarheid is dat eens men in de jaren 90 boven de 200.000 bewegingen overdag uitsteeg het hek van de dam was, om niet te spreken over de domheid van nachtvluchten die ingevoerd zijn in 1985 boven mensen die er veel langer dan de luchthaven waren.
Zij zullen deze toestand en de verdere uitbreiding van de activiteiten op de luchthaven met haar overmatige hinder niet tolereren.
Stel u dus niet zo aan, en probeer een beetje hoogte te nemen !
 
Beste groet,
 
Maurice Seewald
bestuurslid - administrateur
Bruxelles Air Libre Brussel
www.bruairlibre.be
maurice.seewald@scarlet.be
 
uittreksel :
"Niet geconsulteerd
Vermeersch is "geschokt, zelfs nog meer dan in het verleden". "Mijnheer Leterme wil eigenlijk gewoon de actiecomités van bewoners rond de luchthaven een plezier doen, maar zodra DHL naar Leipzig verhuisd is, zal de geluidsoverlast sowieso fors afnemen en hebben die comités geen bestaansreden meer", besluit hij. De vakbonden zijn niet geconsulteerd over het plan-Leterme. "
 
http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Economie/article/detail/204658/2008/03/13/Gemengde-reacties-bij-vakbonden-DHL.dhtml

Gemengde reacties bij vakbonden DHL

Bij de vakbonden van koerierbedrijf DHL vielen heel gemengde reacties te rapen op het nieuwe luchthavenplan van minister van Mobiliteit Yves Leterme. Het ACV wil het plan nog niet meteen afschieten, BBTK noemt het een "absolute schande".

ACV wil afwachten
"Ik denk dat het beter is nog wat af te wachten", zegt Joris Welters (ACV). Het plan ligt immers nog op de onderhandelingstafel". Hij vermoedt ook dat het voorstel meer om het lijf heeft dan louter een inlassing van enkele uren stilte. "Wij vragen al jaar en dag een soort rechtskader voor de nachtvluchten op Zaventem. Laten we afwachten wat het plan-Leterme daarover te zeggen heeft". 

"Van het laagste allooi"
Bij de BBTK is een heel ander geluid te horen. "Dit is politiek van het laagste allooi, pure stemmingmakerij", zegt Hendrik Vermeersch (BBTK). "Na de problemen rond de verhuis van DHL dachten de resterende 1.500 werknemers bij DHL in Zaventem dat de zaak af was. Maar blijkbaar kunnen werknemers in België nooit zeker zijn van hun job". 

Niet geconsulteerd
Vermeersch is "geschokt, zelfs nog meer dan in het verleden". "Mijnheer Leterme wil eigenlijk gewoon de actiecomités van bewoners rond de luchthaven een plezier doen, maar zodra DHL naar Leipzig verhuisd is, zal de geluidsoverlast sowieso fors afnemen en hebben die comités geen bestaansreden meer", besluit hij. De vakbonden zijn niet geconsulteerd over het plan-Leterme. 

Directie bereid tot overleg
Ook de directie van DHL is niet gecontacteerd. Woordvoerder Xavier De Buck zei vanochtend in een interview met de VRT-nieuwsredactie dat hij hierover "verontwaardigd" is, maar dat DHL ter beschikking blijft staan voor overleg en bereid is mee te werken om een oplossing te zoeken. (belga/eb)

13/03/08 10u23