(Invloed)rijke luchtvaartbedrijfslobby vermomt zich als actiegroep: 20 m2-affiches, badges, stickers en affiches. En deze brief naar hun werknemers (in dit geval Aviapartner).


Brief 22.9.2005

I LOVE MY AIRPORT-JOB

Geachte medewerker,

Begin oktober staan de verschillende regeringen in ons land voor een belangrijke maar tevens moeilijke beslissing.  In het kader van een gerechtelijk arrest zullen ze tot een vergelijk moeten komen over een spreidingsplan dat door de verschillende deelregeringen maatschappelijk kan geaccepteerd en gedragen worden.  Tijdens deze onderhandelingen zullen de verschillende gesprekspartners tot een precieze definiëring van de geluidsnormen met andere woorden het aantal vluchten en de
"groei"-mogeljikheden voor de luchthaven.   Dit zal een rechtstreeks gevolg hebben voor de tewerkstelling op onze luchthaven. We wensen niet in een polemiek te treden met die actiegroepen die voor-namelijk het belang van hun nachtrust naar voren schuiven.  We hebben begrip voor hen.

 1 Doel
Het actiecomité "I-love-my-airportjob" wil voor één keer aandacht vragen voor het socio-economische belang van de luchthaven van Zaventem.  Dan hebben we het niet alleen over de rechtstreekse jobs, maar ook over het economisch belang van onze nationale luchthaven ver weg van de tarmac.

Alle grote ondernemingen op en rond de luchthaven hebben daarom de handen in elkaar geslagen om samen met u, dat andere facet van de luchthaven eens te belichten.
Het feit dat dagelijks tienduizenden mensen de luchthaven draaiende houden.
Het feit dat dagelijks tienduizenden mensen hun job met hart en ziel uitvoeren.
Het feit dat wij vinden dat onze jobs op en rond de luchthaven belangrijk vinden.

 2 Verenigde krachten
Om "I-love-my-airportjob" tot een succes te laten uitgroeien zullen we op 22 september ook een publieke oproep richten aan de verschillende vakbonden.
In dit dossier hebben wij hen net zo hard nodig als zij ons.  Het is onontbeerlijk dat we met 1 stem spreken.

 3 Programma
Op 22 september om 14u.00 zullen een tiental bedrijfsleiders een persconferentie houden in de luchthaven.  Zij zullen gezamenlijk wijzen op het socio-economische belang van onze luchthaven.  Op het einde van deze persconferentie zullen 20m-borden onthuld worden met de boodschap "60.000 people love their airportjob".

Op 23 september vragen we jullie om massaal de badges, stickers en affiches te gebruiken.  Hang ze op zeer zichtbare plaatsen, zowel op uw werkomgeving als bij u thuis, bij uw bakker, beenhouwer, krantenwinkel etc.  In het luchthavengebouw zullen 5000 ballonnen met dezelfde boodschap verspreid worden.  Die dag zullen we de pers opnieuw uitnodigen.

Voor 5 oktober worden nog anders acties gepland.  Zodra die geconcretiseerd zijn, laten we het u weten.
Kortom, op 22 en 23 september hebben we u nodig om deze actie te steunen.
Werkgevers en werknemers moeten aan hetzelfde zeel trekken.

                        Het Actiecomité "I LOVE MY AIRPORT ­ JOB"